søndag 18. april 2010

Dette bildet kunne blitt bra....

Lukker 1/100 f5.0 Brennvidde 37mm ISO 200 AF

Dette bildet kunne blitt bra hvis jeg bare hadde vært litt mer dreven. Jeg er litt usikker på hva jeg gjorde feil, men jeg tror kanskje jeg hadde for stor blender..... eller kanskje for lang lukketid siden jenta er i bevegelse. Jeg brukte autofokus og fokuserte på jenta sitt kinn. Jenta er min lille datter og bildet er fra frokostbordet mens hun får tran. :-)

Jeg håper noen av dere kan gi meg et lite hint...

3 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Synes bildet var veldig bra jeg,men kortere lukketid hadde kanskje gjort seg.
  Jeg bruker en Canon macro EF 100mm 1- 2,8 USM når jeg tar macrobilder.Er veldig fornøyd med den:)

  SvarSlett
 3. Veldig flott bilde, som absolutt har potensiale!

  Trikset her er å få jenta og handa rett eksponert, no er det litt for mørkt(og litt uskarpt). Sett lysmålaren på "spot" og mål lyset på kinnet eller handa. Då vert nok bakgrunnen enda meir utbrent, men mest sannsynleg vert motivet meir opplyst.

  Du har lukkartid på 1/100, så bør ikkje vere uskarpt grunna for lang lukkartid. Men ser ut som fokusen ligg på handa, ikkje på auget til jenta(som bør vere skarpt). Dette er ei treningssak.
  For å få fokusen der du vil at den skal vere, kan du bruke manuell fokus. Eller jobbe med autofokusen på utvalde fokuspunkt.

  Blender f5,0 er heller ikkje feil her. Passar flott til portrettfoto. Om du hadde hatt f2,8 hadde det vore enda vanskeligare å treffe på fokusområdet. Og med f8,0 hadde du kanskje ikkje fått så uskarp bakgrunn, og bilete hadde ikkje fungert.

  Synes du har fått til mykje berre med å finne motivet!! Lukke til med fotograferinga!

  SvarSlett